Sep 15, 2010

E0-1-16

08:35, wednesday, 15 september. infront of e0-1-16, tau lr 6.  class is locked. seems that there will be no class today. why am i here?

rewind and refresh.
ramdhan dulu, ku selalu ponteng ini kelas. sampai ada yang fikir aku dah drop subject ni. pada masa itu, sememangnya ku terasa amat malas sekali untuk ke kelas lecturer seorang ni. tapi kelas dengan pensyarah lain ku hadir dengan kehadiran penuh. penghujung bulan ramadhan, jadual final exam keluar. 1st and last paper ku dengan lecturer yg "sangat ku suka ini". termenung lama, dan akhirnya membuat keputusan taknak ponteng kelas dia dah. biarlah apa nak jadi. konon dah tekad la.

semalam, ayah asik tanye je ada kelas ke tak esok. nak dia hantar pergi uia ke tak. pelbagai alasan ku berikan untuk tidak ke uia. tapi akhirnya aku mengaku kalah. tapi dengan syarat aku nak drive ke uia sendiri.

maka akhirnya ku kini di uia. di depan kelas yang berkunci. rasanya memang takde kelas hari ni, sebab semalam pon ramai cakap tak nak datang.

1 comment:

ummu_muthiah said...

rajin pula datang kelas..perkembangan yg bagus!!!!!!!