Oct 9, 2011

9.10.11

today is sunday. was driving at MRR2, first lane as usual. 80-90km/h. n suddenly the car in front stopped. pressed the break paddle, sampai mati engin kete. yela. gear lima tetiba stop. langgar kete depan. but no damage to both car. kete belakang pon cm terlanggar kete sikit. but still no damage. katakanlah, kete tetiba x lea break. or kete sempat break, tapi kete belakang x sempat break. hidup lg x sy kat muka bumi ni? sesungguhnya hidup mati tu tak ikut umur. lepas accident tadi, tangan n kaki mengigil. rasa cam mati hidup balik. tetiba hilang arah. rasa cam nak drive terus je. n yes, saya hampir sesat kat wangsa maju. pastu tukar driver. pastu pergi rumah kawan kat keramat. n bila dah stable sket baru balik rumah. n dah sampai rumah baru senarnya check kete ada damage ke tak. tadi masa accident tu btol2 x lea nk kua kete. bila ad kawan soh gerak baru tekan minyak. sesungguhnya tadi mati hidup semula. 

sebab takmo menyusahkan kawan. walaupon dah slalu wat cmtu. dah rasa dok lama kt keramat, saya memberanikan diri drive ke rumah. keramat n wangsa maju x jauh pon kn. tapi still lom berani nak drive g uia la. tapi esok pagi da ok kot. drive pagi n malam kan lain. so should be ok. 

malam ni sy dah membatalkan date ngan ma_cherie @ anak_kancil_lincah, n my group discussion mate. sorry people. esok saya datang uia. insyaAllah..

tetiba terkenang masa accident kat keramat dulu, time tu accident ngan motor. lama gak nak recover time tu. arap2 kali ni recover cepat sket. jumaat ni nak g bangi ag. 

thats all for now. adios

1 comment:

sya-hi-da said...

salam.

rasa macam teringat-ingat kejadian accident motor tu sebab ade kat tempat kejadian jugak time tu.

selamat berhati-hati deeja. :)